Enkel- en Voetklachten

Gewrichten zijn een compromis tussen flexibiliteit en stabiliteit. Dit is dus ook het geval bij de enkel. Enkelklachten komen voor wanneer dit compromis wordt doorbroken. Met de juiste oefeningen en een goede behandeling kunnen deze klachten worden verlicht of zelfs worden voorkomen.

Mogelijke oorzaken van enkel- en voetklachten

Het compromis tussen de flexibiliteit en stabiliteit van de enkel kan snel doorbroken worden. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan door het verrekken of scheuren van de enkelbanden door een acute beweging. Daarnaast kan ook een verkeerde houding de oorzaak zijn van enkel- en voetklachten. Bij Doornbos Fysio Groep krijgt u professionele begeleiding bij het herstel van uw enkelgewricht. Aan de hand van oefeningen en diverse behandelmethoden zorgen wij er ook voor dat uw klachten blijvend worden behandeld.

Aanpak enkelklachten door Doornbos Fysio Groep

Bij Doornbos Fysio Groep kunt u rekenen op een persoonlijke professionele aanpak. Voordat wij een behandelplan opstellen, zullen wij met het gebruik van geavanceerde onderzoekstechnieken en meetinstrumenten testen wat u nog kunt, wanneer u wordt beperkt door de klacht in de enkel of voet en waar deze pijn exact gelokaliseerd is.

Aan de hand van deze analyse stellen we samen met u een behandelplan op. We maken hierbij gebruik van de programma’s die we ontwikkeld hebben voor veel voorkomende enkelklachten en spitsen die toe op uw mogelijkheden en persoonlijke doelen. Met de oefeningen uit deze programma’s zullen de pijnklachten sterk afnemen of zelfs verdwijnen. Ook zullen de mobiliteit en de bewegings- en spierfunctie verbeteren. Afhankelijk van de aard van uw enkel- en voetklachten maken wij onder andere gebruik van manuele therapie en oefentherapie.

Waar nodig zullen we de vooraf gestelde doelstellingen tijdens de behandeling bijstellen. Daarnaast voeren wij altijd aan het eind van de behandeling een eindmeting uit en evalueren we de resultaten. Ook geven wij u de nodige oefeningen mee waardoor het geboekte resultaat een blijvend resultaat wordt.

Uw enkel- en voetklachten in Breda behandelen?

Doornbos Fysio Groep bestaat uit een team van zeer deskundige fysiotherapeuten die u met diverse behandelmethoden van uw pijnklachten in de enkel of voet af kunnen helpen. Wilt u meer informatie of direct een afspraak maken? Bel dan naar 076 572 00 57 of vul het contactformulier in.

 

* = Verplicht