Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie wordt een bepaald aantal behandelingen vergoed. Dit verschilt per verzekering. de rekeningen worden door ons rechtstreeks naar de zorgverzekeraar gestuurd. U blijft echter zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van het verzekerde aantal behandelingen.
Indien het aantal vergoede behandelingen is opgebruikt, kunt u ervoor kiezen eventuele vervolgbehandelingen zelf te betalen. U vindt de particuliere tarieven in het onderstaande item. Bij een chronische verwijzing van uw specialist worden de eerste 20 behandelingen van uw aanvullende verzekering afgeschreven.
Vergoed uw verzekeraar het niet, dan gelden de particulieren tarieven
Mocht u niet (voldoende) aanvullend verzekerd zijn, worden deze particulier in rekening gebracht. Vervolgbehandelingen worden vanaf de 21e behandeling, voor bepaalde duur verder vergoed vanuit de basisverzekering van uw zorgverzekeraar. Indien u geen aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie ontvangt u een particuliere factuur.
Het factuur bedrag zullen wij via automatische incasso bij u incasseren. In navolging van de richtlijnen van het KNGF en de zorgverzekeraars worden afspraken welke niet 24 uur van tevoren worden afgezegd particulier in rekening gebracht.
U kunt rechtstreeks terecht bij de specialist in beweging. Fysiotherapie is namelijk voor iedereen direct toegankelijk, zonder een verwijsbrief van uw huisarts.
Wat betekent dat voor u?
Natuurlijk, u kunt nog altijd eerst een afspraak maken bij uw huisarts, maar het hoeft in principe niet. Dat heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht. Zodat u weer ‘direct’ kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. De fysiotherapeut zal uw huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst.
Hoe maakt u gebruik van Directe Toegang Fysiotherapie (DTF)?
Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar uw huisarts. Wanneer u wel behandeld mag worden door de fysiotherapeut, dan kan hij, of één van zijn collega’s, in overleg met u aan de slag.
De fysiotherapeut
De Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie betekent een uitbreiding van de verantwoordelijkheid van fysiotherapeuten. U wilt immers optimaal behandeld worden en, indien nodig, doorgestuurd worden naar een meer gespecialiseerde collega of huisarts. Vanuit de beroepsorganisatie, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), wordt een actief beleid gevoerd om continu de kwaliteit van fysiotherapie verder te verhogen. bijvoorbeeld door wetenschappelijk onderzoek en een verplichting tot bijscholing. Wie aan alle kwaliteitseisen voldoet en ook werkt volgens de richtlijnen van het KNGF,wordt toegelaten tot het kwaliteitsregister fysiotherapie. En pas dan mag een fysiotherapeut zich daadwerkelijk registerfysiotherapeut noemen. Uw lichaam verdient immers de beste behandeling!
Check voor alle zekerheid uw zorgverzekering
Informeert u voor alle zekerheid even bij uw zorgverzekeraar hoe fysiotherapie wordt vergoed.
Wanneer u voor een eerste consult bij onze praktijk komt, meldt u zich bij de receptie. De secretaresse zal uw behandelend therapeut op de hoogte stellen van u aanwezigheid. Ook zal er gekeken worden of de toegestuurde vragenlijsten reeds zijn ingevuld en zal uw legitimatie gecontroleerd worden.
Indien u op verwijzing van de huisarts of medisch specialist komt, dan graag ook de verwijsbrief meenemen.