Algemene informatie en tarieven

Praktijkafspraken

Om uw verblijf in onze praktijk zo aangenaam mogelijk te maken, hanteert Doornbos Fysio Groep de volgende praktijkafspraken:

  • Wilt u zich bij de eerste afspraak melden bij de balie?
  • Bij een vervolgafspraak hoeft u zich niet te melden; u kunt dan plaatsnemen in de ontvangstruimte. Wacht u langer dan tien minuten, laat het dan wel even weten bij de balie.
  • Wilt u bij iedere afspraak een handdoek meenemen?
  • Roken is nergens in de praktijk toegestaan.
  • Wij stellen het op prijs als u uw telefoon uitzet in de praktijk.
  • Als de deur van een behandelruimte gesloten is, wilt u dan niet naar binnen gaan?
  • Wilt u uw afspraak verzetten of afzeggen; doe dat dan ruim op tijd. Als u korter dan 24 uur van tevoren de afspraak afzegt, zijn wij genoodzaakt om de kosten bij u in rekening te brengen.
  • Als u zich wilt omkleden, kunt u gebruik maken van de kleedkamer.
  • Wilt u uw kleding en schoenen niet in de behandelruimte laten staan maar in een tas in de kleedkamer of kluisje zetten?

Tijdens de behandeling is er ruimte voor vragen, opmerkingen en veranderingen over uw klachten.

Informeer ons over ongemakken die u thuis of op het werk van uw klachten ondervindt. Deze informatie geeft meer inzicht in uw aandoening en problemen. Zo kunnen wij u nog beter helpen en begeleiden.

Probeer de adviezen van uw fysiotherapeut serieus te nemen en op te volgen.

Laat het ons weten als u contact opneemt met uw arts. Dan kunnen wij, als dat nodig is, een verslag over uw behandeling meegeven.

AED en niet-reanimerenverklaring

De praktijk beschikt over de een aantal BHV-ers en een AED. Elk jaar gaan medewerkers op een herhalingstraining zodat we kunnen reanimeren als dat nodig is. Mocht u onverhoopt onwel worden, en wilt u niet gereanimeerd worden, meld dat dan tijdens het intakegesprek met uw fysiotherapeut. Wij zullen u dan vragen een niet-reanimerenwilsverklaring te ondertekenen. Deze verklaring wordt vervolgens toegevoegd aan uw dossier. 

Particuliere tarieven 2019

Zitting fysiotherapie  € 36,50  
Zitting manuele therapie € 48,50
Zitting kinderfysiotherapie € 49,50
Toeslag aan huis  € 19,50
Screening  € 19,50
Intake na screening € 39,50
Screening, intake en onderzoek € 57,-
Intake na verwijzing € 50,-
Bekkentherapie € 50,-
Test David (incl. verslaglegging) € 80,-
Zwemtherapie  € 50,- per maand

Trainingstrajecten:
-2x p/w trainen gedurende 6 weken
-2x p/w trainen gedurende 12 weken

Doornbos Gym abonnementen:
-1x p/w trainen
-2 x p/w trainen
-onbeperkt trainen
Jaarabonnement: geen inschrijfkosten en 1ste maand gratis

-Inschrijfkosten€ 385,-
€ 770,-


€ 42,50 per maand
€ 47,50 per maand
€ 52,50 per maand

 

€ 20,00 (intern)
€ 42,50 (extern)

Vergoedingen

Doornbos Fysio Groep heeft met alle zorgverzekeraars van Nederland een contract. Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie wordt een aantal behandelingen vergoed. Dit verschilt per verzekering en u kunt dit terugvinden in uw verzekeringspolis. Wij declareren in dit geval rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. U blijft echter zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van het verzekerde aantal behandelingen. Zodra de verzekerde behandelingen zijn opgebruikt, komen eventuele vervolgbehandelingen voor uw eigen rekening. U vindt de particuliere tarieven hier. 

Bij een schriftelijke verwijzing voor een chronische indicatie worden de eerste 20 behandelingen van uw aanvullende verzekering afgeschreven. Mocht u niet (voldoende) aanvullend verzekerd zijn, dan brengen wij deze particulier in rekening. Vanaf de 21ste behandeling worden uw behandelingen voor bepaalde duur verder vergoed vanuit uw basisverzekering en komen ten laste van uw eigen risico voor zover nog niet door u betaald aan uw zorgverzekeraar. Kijk voor een overzicht van chronische aandoeningen op de website van uw zorgverzekeraar.

Als u geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie heeft en er geen sprake is van een chronische indicatie, of de maximale vergoeding uit uw aanvullende verzekering is bereikt, vragen wij u om de kosten van uw behandeling per keer per pinbetaling te voldoen.