Bewegen

Regelmatig bewegen heeft een gunstig effect op uw gezondheidstoestand. Het heeft direct en indirect invloed op risicofactoren voor hart- en vaatziekten en het heeft een gunstige invloed op uw bloeddruk, lichaamsgewicht en het profiel van vetten in het bloed.

Een beweegprogramma is vaak zeer geschikt voor patiënten met chronische aandoeningen. U traint uw conditie en zorgt voor het verbeteren van uw algeheel herstel. Doornbos Fysio Groep heeft specifieke beweegprogramma’s voor patiënten met:

Tijdens deze beweegprogramma’s traint u in ruime oefenzalen met een vrije trainingsruimte voor losse (grond)oefeningen, onder begeleiding van speciaal geschoolde fysiotherapeuten.

Daarnaast bieden wij een Fysiofitheidsscan aan om te bepalen hoe het met uw conditie gesteld is en om te bepalen hoe u het beste weer kunt beginnen met lichamelijke activiteiten.

Is verwijzing noodzakelijk?

U kunt zonder verwijsbrief van de huisarts terecht voor de beweegprogramma’s. De beweegprogramma’s worden gedeeltelijk of geheel vergoed vanuit de aanvullende basisverzekering. Ze staan dus los van de vergoeding voor fysiotherapie.

Wilt u weten of uw verzekering ook dekking geeft of wilt u meer weten over een beweegprogramma? Neem contact met ons op en wij zoeken het voor u uit.