Artrose-beweeggroep

Bij artrosebehandelingen is het van belang dat u actief blijft bewegen. Dagelijks 30 minuten intensief bewegen helpt uw kraakbeen in goede conditie te houden. Het is dus een verkeerde veronderstelling dat uw gewrichten nog harder slijten door ze veel te bewegen. Speciaal voor artrosepatienten heeft Doornbos Fysio Groep een artrosebeweeggroep in het leven geroepen. Dat is een wekelijkse trainingsgroep voor artrosepatiënten. 

Beweeggroep met speciale artrose-oefeningen

Elke atrosepatiënt bij Doornbos Fysio Groep heeft een eigen beweegprogramma dat in twaalf weken wordt uitgevoerd, samen met een aantal andere patiënten. Doordat onze artrosebehandeling een individueel programma is, kunt u altijd instromen.

Door middel van oefeningen kunt u de stabiliteit, mobiliteit en kracht van en rondom uw gewrichten verbeteren. Sterkere spieren, banden en pezen zorgen immers voor betere ondersteuning en schokdemping van uw kraakbeen tijdens zware activiteiten. Hierdoor vermindert de pijn en voelt u zich meer in balans. Een ander positief effect van het programma kan zijn dat u gewicht verliest, waardoor u gemakkelijker beweegt.

Intake-gesprek met conditietest en krachtmeting

Voordat u start aan de artrosebehandelingen krijgt u een intakegesprek en voeren we een aantal tests uit, zoals een conditietest en een krachtmeting. Ook vult u een vragenlijst in over uw medische achtergronden. Aan de hand van de testresultaten en uw gegevens bekijken we u of kunt meedoen aan de beweeggroep. We stellen dan een beweegprogramma op dat is afgestemd op uw wensen, mogelijkheden en doelstellingen.

Beweegprogramma van 12 weken

Het beweegprogramma duurt twaalf weken. In die weken komt u één keer per week bij ons trainen. We zorgen voor een goede opbouw en houden het beoogde resultaat van de artrosebehandeling altijd als doelstelling. Tijdens het programma wordt u intensief begeleid en gemotiveerd. Tevens bespreken we hoe u na die twaalf weken het bewegen zelf kunt oppakken. Na afloop van het programma voeren we de tests opnieuw uit zodat we uw vooruitgang kunnen meten.

Meer informatie nodig?

De atrosebeweeggroep oefent op dinsdag van 13.30 tot 14.30 uur onder leiding van Birgit van Beckhoven op onze locatie aan de Abdijstraat 26 te Breda.

Wilt u meer weten over de artrosebeweeggroep van Doornbos Fysio Groep of wilt u direct een intakegesprek inplannen? Neem dan telefonisch contact op via 076 5720057 of vul het online contactformulier in.