Diabetes-beweeggroep

Uit onderzoek is gebleken dat lichamelijke activiteit positief werkt bij het voorkomen en het verloop van ouderdomsdiabetes. Daarom heeft Doornbos Fysio Groep speciaal voor diabetespatienten een diabetesbeweeggroep opgericht. Dat is een tweewekelijkse trainingsgroep voor diabetes II-patiënten.

Door te bewegen verbeteren niet alleen uw insulinegevoeligheid, glucosetolerantie en glucosemetabolisme, maar er zijn ook positieve gevolgen voor uw gewicht, spierkracht en uithoudingsvermogen. Ook is bewegen goed bij hart- en vaatziekten, botontkalking en wordt het bloedsuikergehalte verlaagd. Hierdoor krijgt u minder complicaties van de diabetes en wordt u fitter..

Medische fitness bij diabetes

Elke diabetes II-patiënt bij Doornbos Fysio Groep heeft een eigen beweegprogramma dat in twaalf weken wordt uitgevoerd, samen met een aantal andere patiënten. Omdat onze diabetesbehandeling een individueel programma is, kunt u altijd instromen.

Intake-gesprek met conditietest en krachtmeting

Voordat u start aan het beweegprogramma krijgt u een intakegesprek en voeren we een aantal testen uit zoals een conditietest en een krachtmeting. Ook vult u een vragenlijst in over uw medische achtergronden. Aan de hand van de testresultaten en op basis van uw gegevens bekijken we u of kunt meedoen aan de beweeggroep. We stellen dan een beweegprogramma op dat is afgestemd op uw wensen, mogelijkheden en doelstellingen. Doelstellingen zijn bijvoorbeeld:

  • Een actieve leefstijl ontwikkelen en volhouden
  • Trainen van spierkracht en spieruithoudingsvermogen
  • Afvallen
  • Beter in balans zijn en zich prettiger voelen 
  • Hart- en vaatziekten en botontkalking voorkomen

Een van de zaken die we tijdens de intake bespreken, is de kans dat u een hypo krijgt tijdens het programma. De fysiotherapeut bespreekt met u wat u kunt doen om dit te voorkomen, bijvoorbeeld door iets te eten vlak voor de training.

Het diabetes II- beweegprogramma

Het beweegprogramma duurt twaalf weken. In die weken komt u twee keer per week bij ons trainen. Dat is nodig voor een goede opbouw en het beoogde resultaat. Tijdens het programma wordt u intensief begeleid en gemotiveerd. Tevens bespreken we hoe u na die twaalf weken het bewegen zelf kunt oppakken. Na afloop van het programma voeren de testen opnieuw uit zodat we uw vooruitgang kunnen meten.

De diabetes beweeggroep traint op dinsdag van 17.00-18.00 uur onder leiding van Birgit van Beckhoven op onze locatie aan de Abdijstraat 26 te Breda.

Heeft u interesse in het speciale beweegprogramma met fitness bij diabetes II? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak voor een intake-gesprek.