Thuiswerken met de kinderen

02 apr, 2020

image

Thuiswerken is de norm. Dat geldt ook voor (jonge) kinderen. Hoewel er in sommige sectoren steeds minder werk is, draaien andere juist op volle toeren. Wanneer je thuis wilt werken met peuter TV of rondrennende kinderen op de achtergrond, kan dit je behoorlijk afleiden. 5 tips om hiermee om te gaan.

  1. Wanneer je met zijn tweeën bent, verdeel dan de taken. Plan bijvoorbeeld belangrijke (video)gesprekken in de ochtend terwijl je partner juist in de middag deze gesprekken voert. Zo verdeel je de opvang van de kinderen en krijgen ze tegelijkertijd voldoende aandacht.
  2. Behoud de structuur van de dag en week. Dit helpt jou en je kinderen door te gaan met jullie werk- en schoolritme. Dit is vooral voor kinderen belangrijk en geeft ze houvast aan de dag.
  3. De vloer is lava’ is altijd een leuk spel om tussendoor met je kinderen te doen. Alle leeftijden kunnen meedoen. Trek alles uit de kast: van handdoeken (rol ze op voor extra moeilijkheidsgraad) tot wc-rollen en emmers. Je kan het zo gek niet bedenken. Doe dit een uurtje en je weet zeker dat je kinderen hun energie gebruikt hebben zodat jij lekker door kan werken.
  4. Televisie of tablet zijn natuurlijk ook goede beloningsstrategieën. Eerst een tijdje schoolwerk maken, daarna een tijdje op de tablet. Of juist buitenspelen, maar dan wel met voldoende afstand.
  5. Als laatste is samen sporten natuurlijk ook een optie. Samen squats, burpees of push ups doen is natuurlijk erg leuk. De gevorderde sporter gebruikt zijn kind als extra gewicht, uiteraard op een veilige en voor beide plezierige manier. Samen hardlopen of fietsen is natuurlijk ook een optie, zeker met dit prachtige weer (maar ook hier: voldoende afstand...).

Het blijft een uitdaging maar samen kunnen we op creatieve wijze de situatie iets prettiger maken. Ik hoop dat je met deze tips EN veel plezier hebt met de kinderen EN aan je werk toekomt.

Blijf binnen, red levens. Blijf gezond.

Geschreven met dank aan onze collega's met kinderen (Annelies​ en Heleen)​ en onze kinderfysotherapeut Jeanine!

2024 © FysioWebsite. Alle rechten voorbehouden.