Preventief burn-out aanpakken?

14 dec, 2021

Burn out aanpakken | Doornbos Fysio Groep

Nieuwe burn-out revalidatiemethode “werkt” tegen langdurig ziekteverzuim

De afgelopen jaren is er in Nederland een stijging van verzuim zichtbaar. In met name de branches Gezondheidszorg, industrie, openbaar bestuur en onderwijs is het ziekteverzuim hoog. Ziekteverzuim is iets waar elke werkgever mee te maken heeft.

Doornbos Arbeid (onderdeel van Doornbos Health) heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in de preventie van ziekteverzuim. Dat wil zeggen: het vóórkomen en verminderen van het ziekteverzuim. We hebben een concept ontwikkeld waarin we samen met de organisatie een “vitaliteitsbeleid op maat” maken. Bij de organisaties waar we actief zijn, zien we een lager verzuim door de diensten die we in-company leveren.

Stappenplan | Doornbos Fysio Groep

Ontwikkelingen ziekteverzuim

Helaas zien we de afgelopen jaren een toename van het ziekteverzuim in Nederland. In het eerste kwartaal van 2020 is het ziekteverzuim onder werknemers zelfs opgelopen tot 5,2 procent, het hoogste verzuim sinds het eerste kwartaal van 2003. De toename deed zich voor in vrijwel alle bedrijfstakken. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Een percentage van dit ziekteverzuim zijn werknemers die kortstondig afwezig zijn door bijvoorbeeld griep of een blessure, maar een groot gedeelte zijn werknemers die langdurig uit de roulatie zijn. 
De impact op de werknemer met langdurig ziekteverzuim is enorm, vaak is het persoonlijk een zware periode. Ook voor de werkgever is het een moeilijke tijd. Het zoeken van vervanging is ingewikkeld en de bijkomende kosten zijn hoog. Een zieke werknemer kost gemiddeld €410 per dag (de verzuimkosten per branche verschillen en zijn te berekenen op verzuimkosten.nl)

Wat kan Doornbos Health betekenen voor uw organisatie?

Doornbos Health gebruikt een gevalideerde methode om medewerkers met langdurig verzuim, burn-out en vermoeidheidsklachten, zo snel mogelijk weer fit te krijgen. De methode, ontwikkeld met onze partner Biocheck, zorgt voor minder lang ziekteverzuim. Dit betekent een win-win situatie voor de werkgever en werknemer.

Percentages deelnemers | Doornbos Fysio Groep

Benieuwd naar de methode? Lees dan de blog die we schreven over de methode.
Wanneer uw werknemer

16

Dagen eerder terugkeert naar werk zijn de kosten van ons programma gecompenseerd! 
 
Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van ons burn-outprogramma of onze preventieve diensten? Neem dan contact met ons op via info@doornboshealth.nl of kijk op onze website.

2024 © FysioWebsite. Alle rechten voorbehouden.