Zwemtherapie

Iedere donderdag geeft onze collega Birgit van Beckhoven zwemtherapie. Zij traint vooral uw stabiliteit, kracht en uithoudingsvermogen. Vooral patienten met klachten als fibromyalgie, atrose, reuma en chronische pijnklachten hebben hier baat bij. 

Door de opwaartsedruk van het water neemt de belasting op uw gewrichten immers af waardoor u kunt oefenen zonder risico van overbelasting. U werkt aan verbetering van uw klachten, uw conditie en mobiliteit. 

Zwemtherapie voor mensen met gewrichtsklachten

De zwemtherapie wordt gegeven in het warmwaterbad van zwembad Sonsbeeck. Dit zwembad heeft een verstelbare bodem. De zwemtherapie duurt 50 minuten. Er is voldoende tijd voor het omkleden voor en na de therapie.

In het restaurant kunt u, evenuteel samen met andere deelnemers, een kopje koffie, thee of chocolademelk gebruiken. Het restaurant heeft uitzicht op een gedeelte van het zwembad. Uw eventuele begeleider kan hier ook ook rustig wachten, even iets lezen en drinken. Er is gratis WiFi beschikbaar.

Uw therapeut kan u (aan de hand van de gegevens op uw verzekeringspas) informeren over uw recht op vergoeding van de behandeling.

De zwemtherapie wordt gegeven op donderdag van 13:00 tot 14:00 uur door Birgit van Beckhoven in zwembad Sonsbeeck aan de Pieter-Christiaanstraat 2, 4811 PS te Breda. Wilt u meedoen?  Neem dan contact met ons op.