Fysiotherapie in Corona tijd

14 dec, 2021

image

We mogen weer! Sinds een week of 4 mogen wij fysiotherapeuten cliënten weer fysiek behandelen. Zorg op afstand blijkt niet voor iedere cliënt of fysiotherapeut de oplossing. De praktijk herinrichten lijkt alweer lang geleden. Beperkte beschikbaarheid van beschermende middelen zoals handschoenen, mondkapjes en desinfectiemiddel dwingt ons creatief te zijn met de middelen die we wel hebben. Tot nu toe gaat dat goed.

Rustig

Het is rustig in de praktijk. Veel rustiger dan voor de Corona crisis. Gelukkig maar, dat geeft ons de kans om het hygiëne beleid en alle veranderingen goed te integreren in onze manier van werken en zo verantwoord op te schalen. Op de abdijstraat is het altijd druk met mensen en is er iets te doen of te zien, nu kun je er af en toe een speld horen vallen. Misschien zijn er veel mensen die nog niet durven te komen en ik begrijp dat ergens wel.  
Al met al zijn de afgelopen vier weken goed verlopen. Cliënten wordt geadviseerd om thuis te blijven bij griepverschijnselen en daar wordt gehoor aan gegeven. Zo goed zelfs dat ik afgelopen week 2x een extra uur administratie tijd had omdat een eerste afspraak niet door kon gaan.  
De uitdaging zit hem momenteel vooral in het bewaren van voldoende afstand. Zoals iedereen zich kan voorstellen, kan een lichamelijk onderzoek niet op 1,5 meter plaatsvinden en is het soms in de oefenzaal bij correcties van oefeningen ook lastig. Het is wennen. Maar dat is met veel dingen de laatste tijd.

Blij

Het algemene sentiment in de praktijk bij zowel fysiotherapeuten als cliënten is dat ze blij zijn dat er weer meer mag en kan. Blij dat wij ze weer kunnen helpen en ondersteunen. Blij dat we weer mogen werken. Blij dat ze weer buiten kunnen sporten in de Doornbos Gym. We weten het, het is best spannend en onzeker om het normale leven (op 1,5 meter afstand) weer op te starten. Wij zijn ons bewust van de risico’s, maar als we de hygiëne voorschriften en onze gezondheid in acht nemen in combinatie met afstand houden waar mogelijk, kunnen we dit samen aan. Daar zijn we van overtuigd. Daarnaast kunnen sociale contacten klachten aan onderrug en nek verminderen, in combinatie met veel bewegen natuurlijk. 
Samen proberen we COVID-19 te beheersen, soms gaat dat makkelijker dan anders. Wij doen ons best, u ook?

2024 © FysioWebsite. Alle rechten voorbehouden.