Elleboogklachten

Elleboogklachten, in de volksmond ook vaak een tenniselleboog genoemd, kunnen de bewegingsvrijheid van uw arm erg beperken. Met een professionele fysiotherapiebehandeling worden de klachten in de elleboog verlicht of zelfs verholpen. Onderzoek wijst namelijk uit dat het blijven bewegen van de elleboog een beter en blijvender resultaat geeft dan rust nemen. Tijdens de behandelingen zal een deskundige fysiotherapeut van Doornbos Fysio Groep u helpen met een persoonlijk behandelplan, geheel afgestemd op uw klachten.


Mogelijke oorzaken van elleboogklachten

De oorzaak van elleboogklachten zit veelal in overbelasting door herhaalde bewegingen of een verkeerd gebruik van de armspieren. Daarnaast kunnen de klachten ook ontstaan als gevolg van slijtage of artrose. Men is snel geneigd om de pijnlijke arm een tijd te ontzien door bijvoorbeeld tijdelijk te stoppen met belastende sporten. Hierdoor zullen de elleboogklachten tijdelijk verminderen, maar bij het voortzetten van de sport vaak ook weer optreden. Met de juiste oefeningen en fysiotherapie is de terugkeer van deze klachten te voorkomen.
 

Aanpak elleboogklachten door Doornbos Fysio Groep

Met een persoonlijke en professionele aanpak weet Doornbos Fysio Groep zich te onderscheiden. Bij ons kunt u altijd rekenen op een deskundige behandeling gespecificeerd op uw klachten. Deze klachten brengen wij met geavanceerde onderzoektechnieken in kaart. Hiermee kijken we wat u nog wel kunt, waarin u wordt beperkt en waar het centrum van uw pijn zich bevindt.

Vervolgens bespreken we welke factoren een rol kunnen spelen bij het ontstaan en aanhouden van de pijn aan uw elleboog. Ook geven we aan wat u zelf kunt doen om de klachten te verminderen of te voorkomen in de vorm van oefeningen die u thuis kunt doen. Uit deze analyse vloeit het persoonlijke behandelplan voort, waarin we tevens vastleggen wat de doelstelling van uw behandeling is.

We maken hiervoor gebruik van het programma dat we speciaal ontwikkeld hebben voor de tenniselleboog en spitsen dit toe op uw mogelijkheden en persoonlijke doelen. We maken daarbij gebruik van behandelmethoden zoals:

Afhankelijk van de elleboogklachten vinden de behandelingen plaats in onze oefenzaal of in een aparte ruimte (in geval van manuele therapie). U krijgt daarbij begeleiding van een professional van Doornbos Fysio Groep.

De voortgang van uw behandeling wordt regelmatig besproken, zodat we goed in kaart kunnen brengen of de vooraf opgezette doelstellingen nog haalbaar zijn. Waar nodig kunnen we deze tijdens de behandeling altijd nog bijstellen.

Zodra de doelstelling is bereikt, volgt er een eindmeting en evalueren we samen de resultaten. Daarnaast kunnen wij u ook altijd advies geven over een eventueel vervolgtraject. Op deze manier streven wij naar een blijvend resultaat!

Uw elleboogklachten in Breda behandelen?

De deskundige fysiotherapeuten van Doornbos Fysio Groep helpen u graag bij de behandeling van uw elleboogklachten zodat u weer volop kunt bewegen. Heeft u vragen over de behandeling of wilt u direct een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op via 076 572 00 57 of vul het contactformulier in.