Artrose beweeggroep

Bij artrose behandelingen is het van belang dat u actief blijft bewegen. Dagelijks 30 minuten intensief bewegen helpt uw kraakbeen in goede conditie te houden. Het is dus een verkeerde veronderstelling dat uw gewrichten nog harder slijten door ze veel te bewegen. Hiervoor heeft Doornbos Fysio Groep een speciale artrose beweeggroep in het leven geroepen, waarbij u op een verantwoorde manier dagelijks kunt bewegen.

Beweeggroep met speciale artrose oefeningen

De artrose-beweeggroep is een wekelijkse trainingsgroep voor artrose-patiënten. Elke patiënt heeft een eigen beweegprogramma dat in twaalf weken wordt uitgevoerd samen met een aantal andere patiënten. Doordat onze artrose behandeling een individueel programma is, kunt u altijd instromen.

Door middel van oefeningen kunt u de stabiliteit, mobiliteit en kracht van en rondom uw gewrichten verbeteren. Sterkere spieren, banden en pezen zorgen immers voor betere ondersteuning en schokdemping van uw kraakbeen tijdens zware activiteiten. Hierdoor vermindert de pijn en voelt u zich meer in balans. Een ander positief effect van het programma kan zijn dat u gewicht verliest, waardoor u gemakkelijker beweegt.

Het intake-gesprek

Voordat u start aan de artrose behandelingen krijgt u een intakegesprek en voeren we een aantal tests uit, zoals een conditietest en een krachtmeting. Ook vult u een vragenlijst in over uw medische achtergronden. Aan de hand van de testresultaten en uw gegevens bekijken we u of kunt meedoen aan de beweeggroep. We stellen dan een beweegprogramma op dat is afgestemd op uw wensen, mogelijkheden en doelstellingen.

Beweegprogramma

Het beweegprogramma duurt twaalf weken. In die weken komt u één keer per week bij ons trainen. We zorgen voor een goede opbouw en houden het beoogde resultaat van de artrose behandeling altijd als doelstelling. Tijdens het programma wordt u intensief begeleid en gemotiveerd. Tevens bespreken we hoe u na die twaalf weken het bewegen zelf kunt oppakken. Na afloop van het programma voeren we de tests opnieuw uit, zodat we uw vooruitgang kunnen meten.

Meer informatie nodig?

De Atrosebeweeggroep is op : dinsdag van 13.30-14.30 o.b.v. Birgit van Beckhoven uur op onze locatie aan de Abdijstraat te Breda.

Wilt u meer weten over de artrose-beweeggroep van Doornbos Fysio Groep of wilt u direct een intake-gesprek inplannen? Neem dan telefonisch contact op via 076-5720057 of vul het online contactformulier in.