Knieklachten

Aanhoudende knieklachten laat u het beste behandelen bij Doornbos Fysio. Knieklachten zijn bijvoorbeeld aanhoudende pijn, een instabiel gevoel, stijfheid in het gewricht of zelfs een blokkering in de knie. Doornbos Fysio Groep begeleidt dagelijks cliënten met uiteenlopende klachten aan de knie.

Mogelijke oorzaken van knieklachten

Knieklachten kunnen ontstaan door een acuut trauma of door overbelasting. Deze overbelasting is vaak gerelateerd aan sport, maar ook dagelijkse activiteiten, zoals fietsen, kunnen klachten veroorzaken die voor een beperking zorgen.

Veel mensen hebben bij knieklachten de neiging om de knie te ontlasten of om een tijdje te stoppen met de activiteit die de klacht verergert. Onderzoek laat echter zien dat oefentherapie bij langdurige knieklachten een beter resultaat oplevert dan rust nemen. 

Voor elke patiënt ontwikkelen wij een behandeling op maat, gebaseerd op uw knieklachten. Zo krijgt u uw bewegingsvrijheid weer terug en kunt u weer op een fijne manier sporten.

Aanpak knieklachten door Doornbos Fysio Groep

Bij Doornbos Fysio Groep kunt u rekenen op een persoonlijke en professionele aanpak. Uw knieklachten kunnen in één van onze praktijken in Breda worden behandeld.

Tijdens het intakegesprek brengen wij goed in kaart wat de aard van de knieklacht is en wanneer uw klacht verergert. Met geavanceerde onderzoekstechnieken en meetinstrumenten kunnen we onder andere zien wat u nog wel kunt, waar de pijn zit en in welke mate u wordt beperkt. Dat doen we bijvoorbeeld met behulp van de Contrex®, een apparaat waarmee we onder andere de kracht van de knie kunnen meten. 

Na deze analyse stellen we samen met u een behandelplan op om snel en efficiënt uw knieklachten te verlichten of zelfs te laten verdwijnen. Hierin leggen we vast welke doelstellingen we hebben, wanneer we die denken te behalen en hoe. Hiervoor maken we gebruik van de programma’s die we ontwikkeld hebben voor veel voorkomende knieklachten en spitsen die toe op uw mogelijkheden en persoonlijke doelen. We maken hierbij onder andere gebruik van behandelmethoden zoals: 

Met de oefeningen uit deze programma’s zullen de pijnklachten sterk afnemen of zelfs verdwijnen. De algemene conditie van uw knie zal sterk verbeteren waardoor u meer activiteiten zonder pijn kunt doen. De verbeteringen kunt u direct versterken door te blijven bewegen. Dit kan op een verantwoorde en begeleide manier bij Doornbos Gym.

Voortgang en evaluatie

Wij streven naar een blijvend resultaat. Tijdens uw behandeling zullen wij dan ook met regelmaat de voortgang bespreken en waar nodig de doelstelling bijstellen. Ook zullen wij oefeningen bespreken die u thuis kunt doen om de behandeling te stimuleren. 

Wanneer uw klacht is verholpen, sluiten wij de behandeling met een eindmeting en evalueren we samen de resultaten. Ook krijgt u een advies voor een eventueel vervolgtraject en voor het voorkomen van nieuwe klachten. 
 

Uw knieklachten in Breda behandelen?

Doornbos Fysio Groep staat voor een actieve aanpak! Wij helpen u dan ook graag bij de behandeling van uw knieklachten in Breda. Maak eenvoudig een afspraak via ons contactformulier of bel naar 076 572 00 57.

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen verwachten wij ook van u een actieve inzet. Maak daarom een goede start met deze oefeningen!

* = Verplicht