Heupklachten

Bekken- en heupklachten komen zowel bij mannen als bij vrouwen voor en zijn niet leeftijdsgebonden. Als u klachten aan het heupgewricht hebt, voelt u dat vaak in de lies. Bekkenpijn voelt u aan de voorkant van uw lichaam, ter hoogte van het schaambeen, aan de zijkanten of laag onderin de rug. 

Mogelijke oorzaken van heupklachten

Heupklachten ontstaan vaak doordat het heupgewricht beschadigd is als gevolg van artrose aan het gewrichtskraakbeen. Door deze slijtage kan de heup minder makkelijk bewegen waardoor er klachten kunnen ontstaan. Daarnaast kan ook door een verkeerde houding of bijvoorbeeld zwangerschap de pijn in de heup ontstaan. 

Aanpak heupklachten door Doornbos Fysio Groep

In de meeste gevallen is beweging de beste en snelste behandeling van uw heupklachten. Bij Doornbos Fysio Groep kunt u rekenen op een persoonlijke en professionele aanpak waarbij wij u zullen helpen met diverse technieken en oefeningen ter stimulatie van het heupgewricht. Op deze manier streven wij ernaar om uw heupklachten zo snel en efficiënt mogelijk te behandelen.  

We starten met een uitgebreid onderzoek waarmee we uw heup- of bekkenklachten goed in kaart brengen. Vervolgens bespreken we hoe de pijnklachten aan uw heupen of bekken zijn ontstaan en welke factoren hierbij een rol kunnen spelen. Ook geven we aan wat u zelf kunt doen om de klachten te verminderen of te voorkomen in de vorm van oefeningen

Uit dit eerste gesprek volgt een behandelplan dat wij samen met u opstellen, geheel toegespitst op uw klachten. Met de oefeningen uit deze programma’s zullen de pijnklachten sterk afnemen of zelfs verdwijnen. Uiteraard bespreken we tijdens de behandeling altijd de voortgang en kunnen we op basis hiervan het behandelplan waar nodig aanpassen.

Wanneer uw heupklachten zijn verholpen, evalueren we samen de resultaten en adviseren we u over een eventueel vervolgtraject. Hierbij is een blijvend positief resultaat altijd ons streven.

Uw heupklachten in Breda behandelen?

Ervaart u hinder van uw heupklachten en wilt u deze graag zo snel en efficiënt mogelijk laten behandelen? Bij Doornbos Fysio Groep in Breda werken we met zeer professionele fysiotherapeuten die u op een deskundige en persoonlijke wijze behandelen aan uw klachten.

Neem voor meer informatie of om een afspraak te maken telefonisch contact met ons op via 076 572 00 57. U kunt ook ons contactformulier invullen met uw vraag. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!

 

* = Verplicht