Rugklachten

Start met een behandeling van uw rugklachten in Breda. Ongeveer 80% van de volwassenen heeft regelmatig last van rugpijn, vaak in combinatie met uitstraling naar been en bil, waar men vaak langdurig mee rond blijft lopen. Een hernia of andere rugklachten beperken u in uw dagelijks leven. Een fysiotherapiebehandeling zal uw pijn verlichten of zelfs volledig laten verdwijnen. Maak daarom snel een afspraak bij ons als u rugklachten heeft. Des te eerder kunt u weer volop aan al uw activiteiten deelnemen. 
 

Mogelijke oorzaken van rugklachten

Pijn in de onderrug kan ontstaan door overbelasting, bijvoorbeeld door te vlug of te zwaar tillen of door een verkeerde beweging. De oorzaak van rugklachten is echter vaak onduidelijk. In 70% van de gevallen heeft rugpijn namelijk geen specifieke oorzaak. Andere factoren die dan een rol kunnen spelen, zijn een slechte lichamelijke conditie, vaak en lang autorijden, een zittend beroep of stress. 
 

Aanpak van rugklachten door Doornbos Fysio Groep

Onderzoek wijst uit dat rugklachten sneller verdwijnen door beweging. Oefentherapie bij langdurige rugklachten geeft dus een beter resultaat dan rust nemen en wachten tot het vanzelf overgaat.

Bij Doornbos Fysio Groep in Breda kunt u rekenen op een persoonlijke en professionele aanpak. We starten met een uitgebreid onderzoek waarmee we uw klachten goed in kaart brengen. Met geavanceerde apparatuur en meetinstrumenten kunnen we onder andere zien wat u nog wel kunt, waar de pijn zit en in welke mate u wordt beperkt.

Vervolgens bespreken we welke factoren een rol kunnen spelen bij het ontstaan en aanhouden van uw rugklachten. Ook geven we aan wat u zelf kunt doen om de klachten te verminderen of te voorkomen. 

Na deze analyse stellen we samen met u een behandelplan op. Hierin leggen we vast welke doelstellingen we hebben, wanneer we die denken te behalen en op welke manier. We maken hiervoor gebruik van de programma’s die we ontwikkeld hebben voor veel voorkomende rugklachten en spitsen die toe op uw mogelijkheden en persoonlijke doelen. We maken hierbij onder andere gebruik van behandelmethoden zoals:

  • Oefentherapie
  • Manuele therapie
  • Dry needling
  • Anatomie trains
     

Voortgang en evaluatie

Met de oefeningen uit deze programma’s zullen de pijnklachten sterk afnemen of zelfs verdwijnen. De algemene conditie van uw rug en van uw buikspieren, en de coördinatie van uw rug zullen sterk verbeteren, waardoor u meer activiteiten zonder pijn kunt doen. 

Tijdens uw behandeling bespreken we regelmatig de voortgang met u en stellen we indien nodig de doelstellingen bij. Aan het einde van de behandeling is er een eindmeting en evalueren we samen de resultaten. Ook krijgt u een advies voor een eventueel vervolgtraject en voor het voorkomen van nieuwe klachten. Een blijvend resultaat van de behandeling is ons doel.

Wilt u in het vervolg preventief uw rugklachten behandelen? Dan bent u bij DoornbosGYM aan het juiste adres. Onder begeleiding van ervaren trainers kunt u hier optimaal trainen en op deze manier nieuwe of terugkomende klachten voorkomen.
 

Uw rugklachten in Breda behandelen?

Laat u niet meer remmen door rugklachten in het dagelijks leven en maak nu een afspraak bij Doornbos Fysio in Breda. Onze deskundige fysiotherapeuten verhelpen uw klachten op een professionele en persoonlijke manier. U kunt ons ook altijd bellen via 076 - 57 200 57 of het contactformulier invullen.

Zelf alvast de eerste stappen zetten tot het verlichten van uw rugklachten? Begin dan met deze oefeningen!