COPD beweeggroep

Om de klachten die u ervaart als gevolg van COPD te behandelen, biedt Doornbos Fysio Groep speciale COPD behandelingen aan in de vorm van een beweegprogramma. Wanneer u het bijvoorbeeld snel benauwd krijgt, vaak last heeft van hoestbuien of snel kortademig bent, kunt u deelnemen aan de COPD-beweeggroep.

Wat houden COPD behandelingen in?

De COPD-beweeggroep is een tweewekelijkse trainingsgroep voor COPD-patiënten. Het programma wordt specifiek op u afgestemd. U zult 12 weken lang 2 dagen in de week onder begeleiding van onze ervaren fysiotherapeuten trainen om uw vooraf opgestelde doelen te verwezenlijken.

Met het COPD-beweegprogramma verbetert u uw uithoudingsvermogen, vergroot u de afstand die u kunt lopen en neemt de spierkracht in armen en benen toe. Ook zult u minder slijm ophoesten. Kortom, de kwaliteit van leven zal toenemen door meer te verbeteren.

Ben ik geschikt voor de COPD-beweeggroep?

Op basis van een aantal tests, uw medische gegevens en een vragenlijst bekijken wij of u geschikt bent voor de COPD behandelingen van Doornbos Fysio Groep. Vervolgens wordt er een individueel beweegprogramma opgemaakt dat aansluit op uw resultaten. U zal 2 keer in de week trainen met de COPD-beweeggroep, waarbij u zich dus wel focust op uw persoonlijke beweegplan als doelen.

De COPD beweegroep vindt plaats op: woensdag v an 14.30-15.30 uur o.b.v. Luuk Cavens op onze locatie aan de Abdijstraat te Breda. 

Wilt u meer informatie over de COPD behandelingen of direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.